Lazer kesim makinelerinin avantajları

- 2023-08-01-

XT Lazer - Lazer Kesim Makinası

Lazer kesim makinelerinin avantajları nelerdir? Neden çoğu metal işleme üreticisi artık lazer kesim makinelerini kullanıyor? Mevcut fiber lazer kesim makinesi endüstrisinde büyük üreticiler gizlice oyun oynuyor ve çok sayıda riskle karşı karşıya kalıyor. Başarı başarıya yol açar, başarısızlık ise piyasada kaybolmaya yol açar. Günümüzde ürün kalitesine odaklanılmasıyla birlikte lazer kesim makinesi satın alabilecek müşterilerin talebi de değişmektedir. Ekipmana yönelik kişiselleştirilmiş talep pazar tarafından teşvik ediliyor ve ekipmanın kullanım kolaylığı satın alma faktörlerinden biri haline geldi. Şimdi lazer kesim makinelerinin uygulamalarını ve avantajlarını analiz edelim.


Lazer kesim makinesi, lazer ışınını bir malzemenin yüzeyine odaklamak için odaklama aynası kullanır ve bu da malzemenin erimesine neden olur. Aynı zamanda, erimiş malzemeyi üflemek için lazer ışınıyla eş eksenli sıkıştırılmış gaz kullanılır, lazer ışınının malzemeye göre belirli bir yörünge boyunca hareket etmesine neden olur, böylece kesme dikişinin belirli bir şekli oluşturulur.

Lazer Kesim Makinalarının Uygulama Alanları

Çeşitli makine imalat ve işleme endüstrileri arasında takım tezgahları, mühendislik makineleri, elektrik anahtarı imalatı, asansör imalatı, tahıl makineleri, tekstil makineleri, lokomotif imalatı, tarım ve ormancılık makineleri, gıda makineleri, özel araçlar, petrol makineleri imalatı, çevre koruma ekipmanları, ev aletleri yer almaktadır. imalat, büyük motorlu silikon çelik saclar vb.

Lazer kesim makinelerinin önemli avantajları

1. Yüksek doğruluk: 0,05 mm'ye kadar konumlandırma doğruluğu, 0,02 mm'ye kadar tekrarlanan konumlandırma doğruluğu

2. Dar yarık: Lazer ışını çok küçük ışık noktalarına odaklanır ve odak noktasında yüksek bir güç yoğunluğu elde edilir. Malzeme hızla buharlaşma noktasına kadar ısıtılır ve buharlaşmayla delikler oluşur. Işık demeti malzeme ile doğrusal olarak hareket ettikçe delikler sürekli olarak dar yarıklar oluşturur. Kesi genişliği genellikle 0,10-0,20 mm'dir.

3. Pürüzsüz kesme yüzeyi: Kesme yüzeyi çapaksızdır ve kesiğin yüzey pürüzlülüğü genellikle Ra12.5 dahilinde kontrol edilir.

4. Hızlı hız: Kesme hızı 10 m/dak'ya ulaşabilir ve maksimum konumlandırma hızı, tel kesme hızından çok daha hızlı olan 70 m/dak'ya ulaşabilir.

5. İyi kesme kalitesi: temassız kesme, kesici kenar üzerinde minimum ısı etkisi ile ve iş parçasında neredeyse hiç termal deformasyon olmadan, malzeme delme ve kesme sırasında oluşan kenar çökmesini tamamen önler. Genellikle kesme dikişi için ikincil işleme gerek yoktur.

6. İş parçasına zarar gelmez: Lazer kesim kafası malzeme yüzeyine temas etmeyecek ve iş parçasının çizilmemesini sağlayacaktır.

7. Kesilen malzemenin sertliğinden etkilenmez: Lazer, çelik levhaları, paslanmaz çeliği, alüminyum alaşımlı levhaları, sert alaşımları vb. işleyebilir ve sertliği ne olursa olsun deformasyonsuz kesim gerçekleştirebilir.

8. İş parçasının şeklinden etkilenmez: Lazer işleme iyi bir esnekliğe sahiptir, her şekli işleyebilir ve boruları ve diğer düzensiz malzemeleri kesebilir.

9. Kalıp yatırımından tasarruf: Lazer işleme kalıp gerektirmez, kalıp tüketimi gerektirmez, kalıp onarımı gerektirmez, kalıp değiştirme süresinden tasarruf sağlar, böylece işleme maliyetlerinden tasarruf edilir ve üretim maliyetleri azalır, özellikle büyük ürünlerin işlenmesi için uygundur.