Düz lazer kesim makineleri için doğru hizalama yöntemi

- 2023-04-12-

XTLazer Düz Levha Lazer Kesim Makinesi


Lazer kesim makinelerinin avantajı, geleneksel mekanik bıçakları görünmez lazer ışınlarıyla değiştirmeleridir. Yüksek hassasiyet, hızlı kesim hızı, kesim kalıplarıyla sınırlı kalmama, otomatik dizgi, malzeme tasarrufu, düz kesimler ve düşük işleme maliyetleri özelliklerine sahiptir. Düz lazer kesim makinesinin doğru şekilde hizalanması, geleneksel metal kesme işlemi ekipmanını kademeli olarak geliştirecek veya değiştirecektir. Bir lazer kesim makinesinin çıkış konumu nasıl ayarlanır?



Lazer bıçağının mekanik kısmının iş parçası ile teması yoktur ve çalışma sırasında iş parçasının yüzeyini çizmez. Lazer kesim hızı hızlıdır, kesi düz ve pürüzsüzdür ve genellikle sonradan işlem gerektirmez. Kesme Isıdan etkilenen bölge küçüktür, plaka deformasyonu küçüktür ve kesi dardır (0,1 mm~0,3 mm). Kesi, mekanik stres ve kesme çapakları içermez. Yüksek işleme hassasiyeti, iyi tekrarlanabilirlik ve malzeme yüzeyinde hasar olmaması. Herhangi bir şemayı işleyebilen, kalıp açmaya gerek kalmadan tüm sacları geniş formatta kesebilen, ekonomik ve zaman kazandıran CNC programlama.

Düz lazer kesim makinelerinde doğru hizalama yöntemi şu şekildedir:

Lazer kılavuz sistemi A, B ve C üç seviyeli aynalardan ve ayarlanabilir odaklama aynalarından oluşur;

Lazer üretim sistemi bir CO2 lazer ve bir lazer güç kaynağından oluşur.

Optik yol ışık kılavuzu sistemidir ve Armada lazer makinesi uçuş optik yolunu kullanır. Eksiksiz optik yönlendirme, lazer kesme makinesinin temel parçaları olan bir lazer tüpü, bir reflektör çerçevesi (A, B, C), bir odaklama aynası ve karşılık gelen ayar cihazlarından oluşur.

Işık yolu ayarının kalitesi doğrudan kesme etkisi ile ilgilidir, bu nedenle sabırla ve titizlikle ayarlamalar yapmak gerekir.

A. Reflektör çerçevesi A

1. Hafif hedef yerleştirme braketi 2. Reflektör 3. Yaylı kilitleme vidası 4. Ayarlama vidası 5. Ayarlama somunu 6. Kilitleme vidası a

7. Kilitleme vidası b 8. Ayar vidası M1 9. Yansıtıcı ayna kilitleme plakası 10. Ayar vidası M 11. Ayar vidası M2

12. Gergi yayı 13. Reflektör montaj plakası 14. Destek plakası 15. Taban

B. Reflektör çerçevesi B (kurulum taban plakası, geri kalanının aynı olması dışında A çerçevesininkinden farklıdır)

1. Taban plakasını takın (sola ve sağa hareket edebilir)

2. Kilitleme vidaları

Reflektör çerçevesi C

1. Reflektör ayar plakası 2. Reflektör 3. Kilitleme vidası 4. M1 ayar vidası 5 Reflektör ayar plakası

6. Reflektör sıkıştırma plakası 7. Ayar vidası M 8. Kilitleme vidası 9. Ayar vidası M2

D. Odaklama aynası

1. Odaklama aynası iç silindiri 2. Giriş borusu 3. Sınır vida halkası 4. Hava memesi geçiş kovanı

5. Hava memesi 6. Ayna borusu 7. Sınır vidası 8. Ayarlama kovanı

3. Optik yolun ayarlanması

(1)

(1) İlk ışığın ayarlanması

Reflektör A'nın karartma hedef deliğine şeffaf yapışkan bant uygulayın, ışık çıkışına manuel olarak dokunun, reflektör A'nın tabanına ve lazer tüpü braketine ince ayar yapın, böylece ışık hedef deliğin merkezine çarpar ve engellememeye dikkat edin ışık;

(2) İkinci ışığın ayarlanması

B reflektörünü uzak konuma getirin, yakından uzağa ışık yaymak için bir karton parçası kullanın ve ışığı çapraz ışın hedefine yönlendirin. Uzaktaki ışık hedefin içindeyse, yakın uç hedefin içinde olmalıdır. Ardından yakın uç ve uzak ışık noktalarını tutarlı olacak şekilde ayarlayın, yani yakın uç nasıl sapar ve uzak uç da nasıl sapar, böylece çapraz hem yakın uçta hem de uzak ışık noktalarında aynı konumda olur. Bu, ışık yolunun Y ekseni kılavuz rayına paralel olduğunu gösterir.

(3) Üçüncü ışığın ayarlanması (not: çarpı, ışık noktasını sola ve sağa ayırır)

C reflektörünü uzak konuma getirin, ışığı ışık hedefine yönlendirin ve sırasıyla gelen uçtan ve uzak uçtan hedefi bir kez vurun. Çaprazın konumunu, ışının X eksenine paralel olduğunu gösterecek şekilde, yakın uç noktadaki çaprazınkiyle aynı olacak şekilde ayarlayın. Bu noktada, optik yol içe veya dışa doğru eğilirse, eşit şekilde bölünene kadar ayna çerçevesi B üzerindeki M1, M2 ve M3'ü gevşetmek veya sıkmak gerekir.

(4) Dördüncü Işığın Ayarlanması

Işık çıkışı deliğine dairesel bir işaret bırakarak ışık çıkışına bir parça şeffaf yapışkan bant yapıştırın. Işık çıkışına tıklayın ve küçük deliğin konumunu gözlemlemek için yapışkan bandı çıkarın. Işık noktası yuvarlak ve düz olana kadar ayna çerçevesi C üzerindeki M1, M2 ve M3'ü gerektiği gibi ayarlayın.

2Odak uzaklığı için ölçüm yöntemi: Başlığın altına bir parça demir yerleştirin, ışık sönene kadar ilerleyin ve ayna tüpünü kaldırın. Işık en parlak demir plakaya çarptığında vidayı sıkın. Şu anda, demir plakanın yüzeyinden nozüle ölçülen mesafe odak uzaklığıdır (yaklaşık 4-6 mm)