Lazer kesim makinesinin rolü nedir?

- 2023-03-23-

Lazer kesim makinesinin amacı nedir? Bu konuyu net bir şekilde anlamak için, lazer kesim makineleri hakkındaki tüm bilgileri anlamak gerekir. Lazer kesim makinelerini nasıl anlarız? Lazer kesim makineleri ile ilgili içeriği detaylı olarak açıklayalım:



Lazer kesim makinesi nedir?

Lazer kesim makinesi, verimli bir metal malzeme işleme ekipmanıdır. Prensip, lazer cihazı tarafından yayılan lazer ışığını bir optik yol sistemi aracılığıyla yüksek güçlü yoğunluklu bir lazer ışınına odaklamaktır. Lazer ışını, bir erime veya kaynama noktası elde etmek için iş parçasının yüzeyini ışınlarken, ışınla eş eksenli yüksek basınçlı bir gaz erimiş veya buharlaşmış metali üfler. Kirişin ve iş parçasının göreli konumu hareket ettikçe, malzeme sonunda yarıklar oluşturur ve böylece kesme amacına ulaşır. Lazer kesim işlemi, geleneksel mekanik bıçakları görünmez bir ışık huzmesi ile değiştirir. Yüksek doğruluk, hızlı kesim hızı, kesim kalıplarıyla sınırlı kalmama, otomatik dizgi, malzeme tasarrufu, düz kesimler ve düşük işleme maliyetleri özelliklerine sahiptir. Yavaş yavaş iyileştirecek veya değiştirecektir. Geleneksel metal kesme ekipmanları.

Lazer kesim makinesi nasıl çalıştırılır.

Bir lazer kesim makinesi çalışırken arızalanması çok tehlikelidir. Acemi, bağımsız olarak çalışması için profesyoneller tarafından eğitilmelidir. Deneyime dayalı olarak, lazer kesim makinelerinin güvenlik çalışmasının 13 detayı özetlenmiştir:.

1. Kesme makineleri için genel güvenli çalışma düzenlemelerine uyun. Lazeri başlatmak için lazer başlatma prosedürünü kesinlikle uygulayın.

Operatörler eğitim almalı, ekipmanın yapısı ve performansına aşina olmalı ve işletim sistemiyle ilgili bilgi birikimine hakim olmalıdır.

Gerektiği gibi işçi koruyucu ekipman giyin ve lazer ışınının yakınında yönetmeliklere uygun koruyucu gözlük takın.

4. Duman ve buhar oluşturma potansiyel tehlikesini önlemek için, malzemeyi lazer ışığıyla ışınlanıp ısıtılamayacağı netleşene kadar işlemeyin.

5. Teçhizat çalışır durumdayken, operatör yetkisiz görev yerini terk etmeyecek ve başkaları tarafından denetlenmeyecektir. Ayrılmak gerektiğinde, operatör durmalı veya güç anahtarını kapatmalıdır.

6. Yangın söndürücüyü ulaşabileceğiniz bir yerde tutun. İşlem yapmadığınızda lazeri veya deklanşörü kapatın. Kağıt, bez veya diğer yanıcı malzemeleri korumasız lazer ışınlarının yakınına koymayın.

7. İşleme sırasında herhangi bir anormallik bulunursa, makine derhal kapatılacak ve arıza derhal giderilecek veya amirine bildirilecektir.

8. Lazeri, yatağı ve çevresindeki alanları temiz, düzenli ve yağ lekelerinden uzak tutun. İş parçaları, levhalar ve atık malzemeler yönetmeliklere göre istiflenmelidir.

9. Gaz tüplerini kullanırken, elektrik kaçağı kazalarını önlemek için kaynak tellerini ezmekten kaçının. Gaz tüplerinin kullanımı ve nakliyesi, gaz tüpü izleme yönetmeliklerine uygun olmalıdır. Çelik silindirleri güneş ışığına veya ısı kaynaklarının yakınına maruz bırakmak kesinlikle yasaktır. Şişe valfini açarken operatör şişe ağzının yanında durmalıdır.

10. Bakım sırasında yüksek voltaj güvenlik düzenlemelerine uyun. Bakım, her 40 saatlik çalışmadan sonra veya her hafta, 1000 saatlik çalışmadan sonra veya 6 ayda bir yönetmelik ve prosedürlere uygun olarak yapılmalıdır.

Tezgahı çalıştırdıktan sonra, makine takımını hem X hem de Y yönlerinde düşük hızda manuel olarak çalıştırın ve anormallikler olup olmadığını kontrol edin.

12. Yeni bir iş parçası programı girdikten sonra, önce bir deneme çalıştırması yapın ve çalışmasını kontrol edin.

13. Çalışma sırasında, kesme makinesinin etkili hareket aralığını aşması veya iki çarpışmadan kaynaklanan kazaları önlemek için makine aletinin çalışmasını gözlemlemeye dikkat edin.

Lazer kesim makinelerinin özellikleri ve avantajları.

Yüksek hassasiyet: hassas aksesuarların kesilmesi ve çeşitli zanaat kaligrafi ve tablolarının ince kesimi için uygundur.

2. Hızlı hız: Tel kesmeden 100 kat daha hızlı.

3. Isıdan etkilenen bölge küçüktür ve deforme olması kolay değildir. Kesme dikişi pürüzsüz ve güzeldir ve sonradan işleme gerekmez.

Yüksek maliyet performans oranı: Fiyat, aynı performansa sahip bir CO2 lazer kesim makinesinin yalnızca 1/3'ü ve aynı verimliliğe sahip bir CNC zımbasının 2/5'i kadardır.

Son derece düşük kullanım maliyeti: benzer CO2 lazer kesme makinelerinin yalnızca 1/8-1/10'u, saatlik maliyeti yalnızca yaklaşık 18 yuan iken, CO2 lazer kesim makinelerinin saatlik maliyeti yaklaşık 150-180 yuan'dır.

Lazer kesim makinesinin bakımı nasıl yapılır?

Bir lazer kesim makinesinin fiyatı düşük değil, yüzbinlerce ile milyonlar arasında değişiyor. Bu nedenle, lazer kesim makinesinin hizmet ömrünü olabildiğince uzatmak, üretim maliyetlerinden daha iyi tasarruf sağlayabilir ve daha fazla fayda sağlayabilir. Görüldüğü gibi lazer kesim makinalarının günlük bakımı oldukça önemlidir. Aşağıdakiler esas olarak altı açıdan açıklanmaktadır:.

1. Sirkülasyon suyunun değiştirilmesi ve su tankının temizlenmesi: Makineyi çalıştırmadan önce lazer tüpünün sirkülasyon suyu ile dolu olduğundan emin olun. Dolaşan suyun kalitesi ve sıcaklığı, lazer tüplerinin hizmet ömrünü doğrudan etkiler. Bu nedenle, sirkülasyon suyunun değiştirilmesi ve su deposunun düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Bu en iyi haftada bir kez yapılır.

2. Fan temizliği: Makinenin içindeki fanın uzun süreli kullanımı, fanın içinde büyük miktarda katı toz birikmesine neden olarak fanın çok fazla gürültü çıkarmasına neden olabilir, bu da egzoza ve koku gidermeye elverişli değildir. Fan yetersiz hava emişine ve zayıf duman çıkışına sahip olduğunda, fanın temizlenmesi gerekir.

3. Lens temizliği: Makine üzerinde bazı reflektörler ve odak lensleri olacaktır. Lazer ışığı bu aynalar tarafından yansıtılır ve odaklanır ve ardından lazer tüyünden yayılır. Lens kolayca toz veya diğer kirleticilerle kirlenebilir ve bu da lazer kaybına veya lens hasarına neden olabilir. Bu yüzden lenslerinizi her gün yıkayın.

Temizlik sırasında alınacak önlemler: 1. Lens hafifçe silinmeli ve yüzey kaplaması zarar görmemelidir. Silme işlemi sırasında, düşmemesi için dikkatli olun. Odak merceğini takarken, içbükey tarafı aşağı doğru tuttuğunuzdan emin olun.

Kılavuz ray temizliği: Kılavuz raylar ve lineer miller, ekipmanın temel bileşenlerinden biridir ve işlevleri kılavuzluk ve destektir. Takım tezgahının yüksek işleme hassasiyetini sağlamak için, kılavuz raylarının ve düz çizgilerinin yüksek kılavuzlama doğruluğuna ve iyi hareket stabilitesine sahip olması gerekir. Ekipmanın çalışması sırasında, iş parçasının işlenmesi sırasında büyük miktarda aşındırıcı toz ve duman oluşacaktır. Kılavuz ray ve lineer milin yüzeyinde bu dumanların büyük miktarda uzun süreli birikimine bağlı olarak, bu, ekipmanın işleme doğruluğu üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak ve lineer milin yüzeyinde korozyon lekeleri oluşturacaktır. kılavuz rayın, ekipmanın hizmet ömrünün kısalması. Bu nedenle, makinenin kılavuz raylarını her yarım ayda bir temizleyin. Lütfen temizlemeden önce makineyi kapatın.

Vidaların ve kaplinlerin sabitlenmesi: Hareket sisteminin bir süre çalıştıktan sonra, hareket bağlantılarındaki vidalar ve kaplinler gevşeyerek mekanik hareketin stabilitesini etkiler. Bu nedenle, makinenin çalışması sırasında şanzıman bileşenlerini gözlemlemek gerekir. Anormal bir ses veya fenomen yoksa ve problemler bulunursa, bunların zamanında güçlendirilmesi ve bakımının yapılması gerekir. Aynı zamanda, makineyi bir süre kullandıktan sonra, vidaları teker teker sıkmak için aletler kullanın. İlk cilt sıkılaştırma, cihaz kullanıldıktan yaklaşık bir ay sonra yapılmalıdır.

VI Optik yolun incelenmesi: Makinenin optik yol sistemi, aynanın yansıması ve odaklama aynasının odaklanması ile tamamlanır. Optik yolda odaklama aynasının sapma sorunu yoktur ancak üç ayna sapma olasılığı yüksek olan mekanik kısım ile sabitlenir. Genel olarak sapma olmamasına rağmen, kullanıcının her çalışmadan önce optik yolun normal olup olmadığını kontrol etmesi önerilir.